Webinar "Ventilatie en gezondheidscrisis : korte- en langetermijnvisie" - 28 juni en 1 juli 2021

Printervriendelijke versiePDF version

Webinars - Maandag 28 juni en donderdag 1 juli 2021

Ventilatie en gezondheidscrisis : korte- en langetermijnvisie

In deze periode van gezondheidscrisis krijgt het belang van het inademen van lucht van goede kwaliteit een geheel nieuwe dimensie. Het belang van de ventilatie van gebouwen is dan ook zeer groot geworden, vooral als we kijken naar de hervatting van de activiteiten in bepaalde sectoren, zoals de culturele sector.

Sinds het begin van deze crisis is er echter veel informatie (adviezen, voorschriften) verstrekt, en het is moeilijk te begrijpen welke reflexen moeten worden gevolgd om een toereikende luchtkwaliteit in gesloten ruimten te waarborgen. Het wordt ook een ingewikkelde taak om hygiëne en ecologie in dit gebied met elkaar in evenwicht te brengen.
 

Om de regels en adviezen van de overheid te verduidelijken en u zo duurzaam mogelijke oplossingen te bieden voor deze regelgeving, organiseren wij twee webinars :

  • De eerste is gericht op instellingen die reeds over een mechanisch ventilatiesysteem beschikken. Hij zal u helpen uw huidige installaties aan te passen om een voldoende luchtverversing te garanderen zonder buitensporig energieverbruik. 
  • De tweede is bedoeld voor instellingen die niet over een mechanisch ventilatiesysteem beschikken. U zult begrijpen hoe u op een natuurlijke manier kunt ventileren met inachtneming van de hygiënische regels. Wij bieden u ook een visie op langere termijn door u de verschillende ventilatiesystemen voor te stellen, evenals de aandachtspunten voor een efficiënt ontwerp van een ventilatie-installatie.

Deze webinars worden georganiseerd in samenwerking met het Centre scientifique et technique de la construction (CSTC). Er zullen video's van het CSTC worden uitgezonden die specifiek over het thema ventilatie en de COVID 19-pandemie zijn ontwikkeld. 

Samuel Caillou, hoofd van het HVAC-laboratorium van het CSTC, zal deelnemen aan de vraag- en antwoordsessie. Als deskundige op het gebied van ventilatie heeft hij ook deelgenomen aan de opstelling van het dossier met aanbevelingen voor de praktische implementatie en bewaking van ventilatie en binnenluchtkwaliteit in het kader van COVID-19.

 

Mijn gebouw heeft een ventilatiesysteem ; ik schrijf me in voor de sessie op 28 juni 2021

Mijn gebouw heeft geen ventilatiesysteem ; ik schrijf me in voor de sessie op 1 juli 2021

 

Wilt u verder gaan in uw energiebeheer ? Ontdek de andere diensten van Bruxeo op http://energie.bruxeo.be/nl/diensten, of neem contact op met onze energieadviseurs voor al uw vragen omtrent de energetische prestatie van uw gebouwen : energie@bruxeo.be - 02/210 53 03.