Studiedag “Bouwen voor personen met een handicap” op 13 oktober 2016

Printervriendelijke versiePDF version

Op 13 oktober stellen we u graag de laatste bundel voor: ‘Inspiratiebundel voor voorzieningen voor personen met een handicap’.De inspiratiebundels focussen op aanbevelingen die tijdens het ontwerp en de bouw van zorggebouwen van belang zijn om een toegankelijke omgeving te garanderen voor gebruikers, personeel en bezoekers. Toegankelijkheid wordt niet gezien als een ad hoc oplossing, maar als een geïntegreerde totaaloplossing in een mooie uitvoering: zoveel als mogelijk ‘Universal Design’, ‘special Design’ waar nodig.

Meer dan de andere VIPA-sectoren, is de sector voor personen met een handicap een sector met veel verschillende gezichten. Niet alleen in de veelheid aan types van diensten en voorzieningen, de grootte van een organisatie, het aanbod, de zorgvisies, zorgvormen, mogelijkheden en noden van gebruikers... Ook de ervaringen en de kennis over het bouwen en de mogelijkheden om samen te werken met de eindgebruikers zijn zeer divers aanwezig.

We nodigen u uit om deel te nemen aan een inspirerend forum waarin we ervaringen met elkaar kunnen delen. Met de inspiratiebundel als rode draad, bieden we u een voormiddag aan met een variatie aan technische aspecten en getuigenissen uit de praktijk.

Deelnemers ontvangen de gedrukte inspiratiebundel.

Voor wie?
Ontwerpers, bouwheren en andere pro-fessionelen betrokkenen bij de realisatie van welzijns- en zorginfrastructuur, specifiek in de sector voor personen met een handicap.

Wanneer?
Donderdag 13/10/2016 van 9u30 tot 13u, met broodjeslunch

Waar?
Auditorium KBC, Havenlaan 2, 1080 Brussel

Praktisch:
Programma en praktische inlichtingen volgen begin september

Informatie over de inspiratiebundel: zie websites van het VIPA en INTER*

* Sinds 1 mei 2015 vormen Enter, ATO, Intro, Toegankelijkheidsbureau en Westkans één organisatie: het Agentschap Toegankelijk Vlaanderen, private stichting.