Schrijf je nu gratis in - maandag 20 september 2021 Inclusie Academie

Printervriendelijke versiePDF version
        

Omstreeks 1490 maakte Leonardo Da Vinci zijn beroemde schets van de ‘Vitruvius-man’, beter bekend als de ‘Homo Universalis’. Anno 2021 kunnen we ons volgende interessante vragen stellen:

  1. “Beschreef Leonardo toen werkelijk een ‘universeel beeld’ van de mens?”
     
  2. “En hoe sterk domineert dit ideaalbeeld nog steeds ons denken en doen?”
     
  3. “Welke gevolgen heeft dit ideaalbeeld op de maatschappelijke verhoudingen?”

 

Het antwoord op deze vragen is bijzonder complex en wellicht ook pijnlijk confronterend. Maar daarom niet minder de moeite waar. Daarom slaan het Vlaams Welzijnsverbond, Hart voor Handicap – De Genereuzen, De Vierklaver en Konekt vzw de handen in elkaar om de Inclusie Academie in het leven te roepen. Een platform dat mensen wil verenigen om samen op zoek te gaan naar hoe we inclusie bij personen met een beperking in onze samenleving kunnen versnellen. Dit doen we door het denken over inclusie te prikkelen, te debatteren, inzichten te delen, standpunten kritisch te bevragen…

WEES WELKOM!

Op de eerste uitdagende online sessie van de Inclusie Academie op maandag 20 september 2021.

Van 20u – 21u30 zal gastspreker Beno Schraepen* ons uitdagen om samen ons hoofd te breken over de vraag: “Evolueert onze samenleving naar méér of minder inclusie van mensen met een beperking?”

Het wordt een interactieve sessie via ZOOM. Klik hier om je in te schrijven vóór woensdag 15 september. **
Geef deze uitnodiging gerust door aan andere geïnteresseerden.

De ingeschreven personen zullen na afsluiten van de inschrijvingen tijdig een zoom-link ontvangen.

(*) Beno Schraepen is werkzaam als docent en onderzoeker aan de Artesis Plantijn Hogeschool te Antwerpen. Hij staat ook aan de wieg van ISOS, een studiecentrum dat o.a. onderzoek doet naar inclusie.

(**) Opgelet: je ziet de knop "inschrijven" enkel als je bent ingelogd, je kan dus enkel inschrijven indien je over een account op de website van het Vlaams Welzijnsverbond beschikt. Indien je dit (nog) niet hebt, registreer je dan gratis en makkelijk via https://www.vlaamswelzijnsverbond.be/user/register. Dit kan als privépersoon of medewerker van een organisatie.