Save the date: Ont-moeten in kwaliteit op 9 december in KVS Brussel

Printervriendelijke versiePDF version

ONT-MOETEN in kwaliteit: kwaliteit uitpakken en uitpakken met kwaliteit

 

Save the date voor een boeiende inspiratiedag waarin elke stem telt

Onder de titel ONT-MOETEN in kwaliteit: kwaliteit uitpakken en uitpakken met kwaliteit nemen we jullie mee op een interactieve reis naar de essentie van wat kwaliteit in de welzijnssector écht betekent en kan betekenen. De start van dit avontuur begint bij elk van jullie. Daarom onderzoeken we eerst wat kwaliteit betekent voor gebruikers, medewerkers, management en leden van het bestuursorgaan in jullie organisatie.

Eind augustus lanceren we daarvoor een korte bevraging die we graag in elke organisatie zo breed mogelijk verspreid zien worden. We hopen dat jullie die mee helpen laten invullen door zo veel mogelijk verschillende mensen en profielen binnen jullie organisatie. De resultaten maken we bekend op onze inspiratiedag in december.

Tijdens de voormiddag gaan we samen regelgeving, procedures en systemen ‘uitpakken’ en ontdekken wat échte kwaliteit betekent voor zorggebruikers, medewerkers, management en bestuursorganen. We vragen onze externe partners en stakeholders, zoals de Zorginspectie of gebruikersorganisaties, hun reflectie te geven op hoe zij kwaliteit zien. Het is de bedoeling dat tijdens deze interactieve setting elke stem telt in het benoemen van wat nu precies de kern is van kwaliteit in zorg en ondersteuning.

In de namiddag ‘pakken we dan zelf uit’ met kwaliteit. Onder het motto ‘Graag gedeeld!’ presenteren verschillende welzijns- en gebruikersorganisaties hun beste en inspirerende praktijken en ervaringen. En ook vanuit de overheid zullen we inzichten krijgen. Elke bezoeker kiest zelf wat relevant is om mee aan de slag te gaan in de eigen organisatie

Dus blokkeer alvast 9 december 2024 in jullie agenda en mis deze unieke kans niet om te leren, te delen en te groeien. Samen werken we aan échte kwaliteit.