Opleiding Isolatiewerken met een hoge energie-efficiëncie op dinsdag 22 juni 2021

Printervriendelijke versiePDF version

Als we nadenken over het verminderen van het energieverbruik, is isolatie de eerste stap die we moeten overwegen, nog vóór we de verwarmingsketels vervangen of nadenken over hernieuwbare energie. 

Het isoleren van een gebouw kan de energiefactuur aanzienlijk verlagen en tegelijk het comfort van de bewoners verbeteren. Bovendien kan het ook de waarde van het gebouw verhogen, vooral als de isolatiewerken op lange termijn wordt doordacht.

De opleiding is verdeeld in twee modules van een halve dag.

  • De eerste module is bedoeld om u aandachtspunten en technische aanbevelingen mee te geven waarmee u rekening moet houden bij het isoleren van de verschillende muren van een gebouw en bij het vervangen van ramen. 

De tweede module is bedoeld voor mensen die al een basiskennis beschikken over isolerenwerken of die de eerste module van de opleiding hebben gevolgd. De focus zal gevestigd worden op de continuïteit van de isolatie tussen de verschillende muren en ramen.  Het zal ook ingaan op het begrip renovatiewerken in verschillende fases : identificeren van de werken die prioritair uitgevoerd moeten worden,  de werken die in dezelfde fase moeten worden gegroepeerd,... Voor deze tweede module zullen de deelnemers in kleine groepen samenwerken aan praktische gevallen van isolatie van bestaande gebouwen.

Meer info en inschrijven...