Nieuwsbrief In4care - Wat na Covid-19

Printervriendelijke versiePDF version

 

Beste zorgheld,

De afgelopen maanden zijn voor éénieder die actief is in zorg en welzijn een marathon geweest. Een marathon die van iedereen het uiterste van zichzelf en de organisatie gevergd heeft. De veerkracht die jullie hebben getoond is ongezien en bewonderenswaardig. Het applaus en waardering terecht. Eindelijk. 

Met ons In4care team hebben we in eerste instantie geprobeerd om met #in4corona noden en oplossingen bij elkaar te brengen. Iets wat we eigenlijk altijd doen als matchmaker. Ja, we durven ons al eens de tinder van de zorginnovatie noemen. Mensen op het juiste moment bij elkaar brengen. Of jullie samen op date gaan is dan helemaal aan jullie. We horen het wél graag als het iets is geworden :-). De (nachtelijke) emails met sommigen onder jullie, het samen zoeken naar hoop en oplossingen, het even ventileren en mogen zeggen dat het 'lastig' is....Er zijn stevige banden gesmeed.

In tweede instantie zijn we samen met jullie opnieuw vooruit gaan kijken, met het #zorg2021 traject. Wat na COVID-19? Want één ding is zeker. Het zal nooit meer hetzelfde zijn. Dat is ook gebleken uit onze #getinspired webinars met Marc Noppen, Jan Flament, Koen Kas, Rik Vera, Christophe Jauquet en Mieke Van Dorpe. Het zal er op aan komen om te leren surfen, op onvoorspelbare en woelige golven. Wendbaarheid is de sleutel. 

Tegelijk zijn meer dan 200 directieleden, innovatiemanagers, zorgverstrekkers, patiënten,...aan de slag gegaan op ons #zorg2021 Slack kanaal. Om ook hier elkaar te helpen, te leren,...want: #samensterk. Met als absolute hoogtepunt het #getconnected online netwerkevent op 24 juni. Waar op minder dan 2 uur tijd meer dan 500 afspraken zijn doorgegaan. Indrukwekkend. Ook de première van onze Virtuele Pilots Table met aan huis bezorgde cocktail kon voor de nodige inspiratie en verfrissing zorgen.

Met ons grote #zorg2021 slotdebat met minister De Block, Pedro Facon, Margot Cloet, Peter Hinssen en Lieven Annemans (en een erg mooie afsluiter van onze voorzitter Rudy Maertens) hebben we geprobeerd om ook de beleidsmakers te inspireren, onze lessons learned én wensen met de nodige aandrang op tafel te leggen. Jullie weten, dat is eigenlijk niet zo ons In4care-ding, het beleid impacteren. We helpen liever jullie, rechtstreeks en snel. Maar we vonden het onze rol om een duidelijk signaal gegeven. Het moet anders!  En we hebben voorstellen gedaan van hoe het anders kan en moet, innovatiegedreven ook, met als basisprincipe: "Be bold on the vison and flexible on the details". M.a.w. maak vanuit de overheid een kader, maar geef het vertrouwen aan de sector om dit vorm te geven en in te vullen. 

We hopen dat je de komende weken tijd kan vinden om tot rust te komen, om minstens van 7de naar 6de versnelling te schakelen of liefst gewoon ergens te parkeren en genieten. En misschien heb je dan ook zin om:

  • onze webinars, debatten eens rustig te herbekijken via www.in4care.be/zorg2021
  • een Zorgvinding in te dienen en zo kans maken op €10.000 via www.in4care.be/zorgvinding
  • je te registreren op ons Slack #zorg2021 kanaal, wat we nu blijvend gaan gebruiken om jullie te inspireren. Mail even naar nico.defauw@in4care.be om toegang te krijgen.
  • met ledenkorting deel te nemen aan het Global Innovation Forum - Virtual edition via www.giflondon.com (en neem je 20% korting mee via de code "gifin420").
  • je nu al en helemaal gratis in te schrijven voor ons Inspire Healthcare Event op 4 december via www.in4care.be/inspire-healthcare. Je kan er trouwens ook al de sprekers voor de main-stage vinden.

Wij gaan komende zomer nog even door: De website grondig upgraden, ons aanbod voor dit najaar verder uitwerken, Inspire Healthcare voorbereiden....en samen met jullie nadenken over hoe we jullie kunnen blijven helpen en ondersteunen. 

We wensen jullie in elk geval een fijne zomer toe, met veel quality & family time.

En dan doen we verder: Samen realiseren we de toekomst van zorg & welzijn! 

Tot gauw!

Het In4care-team

Nico, Leen, Bart, Christophe & Caroline

Contact