KeKi RoSt 'Ik spreek dus ik ben' - 13 november 2019

Printervriendelijke versiePDF version

Beste,

Graag nodig ik jullie uit voor het volgende initiatief van het Kenniscentrum Kinderrechten.

Kunnen jongeren en kinderen volwaardig participeren aan onderzoek? En wat als het gaat om kinderen met een bepaalde kwetsbaarheid? Of om een gevoelig thema?
Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Wij ook! Daarom nodigen wij, het Kenniscentrum Kinderrechten (KeKi), jullie graag uit op onze jaarlijkse Research on Stage met als thema: Ik spreek dus ik ben - Participatie van kinderen en jongeren: impact of formaliteit?

Een greep uit het programma (als bijlage kunnen jullie het volledige programma en de aankondiging nalezen):

  • Geweld, gemeten en geteld: Scholenonderzoek 2018- Evi Verdonck, UCLL
  • Participation for Protection – Kindgerichte benadering van minderjarige slachtoffers van geweld – Katrien Herbots, Kenniscentrum Kinderrechten
  • Vorm geven aan participatie: NCRK-studie Kinderen geplaatst in gemeenschapsinstellingen – Karen Van Laethem, Nationale Commissie voor de Rechten van het Kind
  • Vrije tijd van jongeren in migratie – Lucas Pissens, UGent
  • Kinderen met een beperking in de digitale wereld – Geert Van Hove, UGent 

Na een netwerklunch gaan we via verschillende workshops aan de slag met participatie, onder andere met Eveline Meylemans van de UGent, Claire Wiewauters van de Odisee Hogeschool en Hannes Vanhee van Uit de Marge.

We sluiten de dag af aan de hand van een aantal reflecties door Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens.

Op dit event staat ook de expertise van het publiek centraal. Samen met jullie gaan we dus op zoek naar inspirerende praktijken en beleidsaanbevelingen. Deze praktijken en beleidsaanbevelingen worden nadien in een samenvattend rapport gegoten en bekend gemaakt onder verschillende organisaties, departementen, afdelingen, kabinetten en bevoegde ministers.

KeKi’s Research on Stage gaat door op woensdag 13 november 2019  van 9u00 tot 16u00 in de gebouwen van het Nationaal Commissariaat van de Rechten van het Kind in Brussel (Willebroekkaai 33, 1000 Brussel).

Deelname kost 35€ (inclusief netwerklunch)

Inschrijven kan via lisa.deroeck@keki.be of via deze link.

Volg ons event ook op Facebook: https://www.facebook.com/events/402370880426855/

Meer informatie over Research on Stage: https://www.keki.be/nl/research-stage

Via dit initiatief, Research on Stage, werkt KeKi aan kennisdeling en -vertaling van recent (lopend en afgerond) kinderrechtenonderzoek door in interactie te gaan met een breed en divers publiek van professionals en geïnteresseerden.

Wij hopen jullie te mogen ontmoeten op deze dag!

Tot op 13 november!

VOOR ALLE VRAGEN:

Kenniscentrum Kinderrechten vzw (KeKi) - Children's Rights Knowledge Centre
Katrien Herbots - Coördinator
p/a HoGent Campus Schoonmeersen, Valentin Vaerwyckweg 1, Gebouw D, verdieping 1, lokaal 1.023, B - 9000 Gent, +32 (0)9 243 24 70

katrien.herbots@keki.be    

  

Databank Kinderrechten - Children's rights database: www.kekidatabank.be
Wil je op de hoogte blijven over Kenniscentrum Kinderrechten? Schrijf je dan in op de KeKi-berichten! - Sign up for the KeKi messages: NL & ENG