Het Vlaams Welzijnsverbond staat voor de klas

Printervriendelijke versiePDF version

Nog tot en met 1 maart 2019 loopt het onderwijsproject ‘Ondernemers voor de Klas’ van Vlajo. Het doel daarvan is studenten van het laatste jaar secundair en hoger onderwijs en Vlaamse bedrijven met elkaar in contact te brengen. Ook het Vlaams Welzijnsverbond neemt dit jaar deel aan de actie en maakt scholieren warm voor welzijnsgericht ondernemerschap.

 

Heel wat laatstejaarsstudenten kampen met vragen zoals wat verwachten bedrijven van afgestudeerden, welke vaardigheden zijn noodzakelijk om succesvol mee te draaien in een bedrijf en wat betekent ondernemerschap nu precies? Vlajo biedt hen de kans om die vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders te stellen. Zo vergroot niet alleen het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers, het draagt ook bij aan een positievere beeldvorming van ondernemerschap en kan de jongeren triggeren om zelf te ondernemen.

 

Het Vlaams Welzijnsverbond zet zich in om binnen het project welzijnsgericht ondernemerschap in de kijker te zetten. Algemeen directeur Hendrik Delaruelle en enkele leden van het verbond zullen de komende weken voor de klas staan.