#heldenvanwelzijn – bekendmaking interessante webinars

Printervriendelijke versiePDF version

Beste #heldvanwelzijn

 

Onder impuls van de projectgroep psycho-sociaal binnen de taksforce COVID-19 Zorg groeide dezorgsamen.be uit tot hét online platform waar medewerkers in zorg en welzijn tips vinden om voor zichzelf te zorgen, om veerkracht bij te tanken en om de collega’s te ondersteunen.

Op dit platform kon je vorige zaterdag (16/5) het 2de gratis webinar met als thema “Actief in zorg of welzijn? Ontdek hoe familie of vrienden jou mee kunnen sterken in je veerkracht.” volgen. Samen met Peter Adriaenssens en Ilse De Pauw, was Katleen Evenepoel, directeur van Zonnelied er te gast.Haar organisatie kreeg te kampen met een corona-uitbraak. Ze spreekt waarderend over haar “ploeg” – van medewerker op de werkvloer tot RVB – en heeft veel respect voor de gasten van Zonnelied, die zich flexibel opstellen in deze coranatijden. Ze hoopt dat de bezieling die vandaag sterk in beeld komt, zich lang mag laten zien en voelen in de samenleving. Ze plaatst op een positieve en eerlijke manier de sector Ondersteuning voor Personen met een Handicap in de kijker.

Heb je dit webinar niet kunnen volgen? Geen nood: het blijft beschikbaar op de website van dezorgsamen.be, en wordt ook uitgezonden op KanaalZ, elke dag in de week van 25 mei 2020.

 

Omdat er naast dit initiatief nog vele andere interessante webinars plaats vinden, hebben we hiervoor op onze website een overzichtspagina aangemaakt.

Dit nieuw onderdeel kan je terugvinden onder “Inspiratiemateriaal om te werken in coronatijden”.

 

Hieronder alvast een lijstje van de komende dagen:

 • Vanavond van 20:00 - 21:30: Webinar: Rust in je gezin - Nele De Ganseman
  Druk gedrag, een druk hoofd vol gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk voor je kind om in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig samen te spelen.
  Hoe ga je om met overprikkeling en driftbuien? Hoe versterk je op een speelse manier het zelfvertrouwen van je kind?
  Bedoeld voor (groot)ouders van (klein)kinderen van 0-12 jaar
  Facebook event - Inschrijven
 • Woensdag 20 mei 2020 van 10:30 uur tot 12:00 uur: Webinar: Persoonlijke veerkracht - Reeks 1- VERSO
  Hier leer je hoe jij en je collega's veerkrachtig kunnen omgaan met deze coronacrisis.
  Inschrijven
 • Woensdag 20 mei 14:00 – 15:00 webinar “Stilaan opgebrand?“ – Sabine Bombeke
  Het burn-out monster loert nog steeds gretig om de hoek, het ziet er nu alleen een beetje anders uit. Mediarte Human Capital Experte Sabine geeft tijdens een interactief webinar inzichten mee over de signalen die de nabijheid ervan aankondigen, en tips over hoe je je veerkracht en je weerstand kunt stimuleren teneinde een burn-out op afstand te houden.
  Webinar & Inschrijven
 • Woensdag 20 mei van 20:00 - 21:30: Webinar Week van de Opvoeding: Op zoek naar evenwicht – Noëmi Willemen.
  Verhalen over hedendaags moederen en de strijd om die verdraaide “work-life-balans” te realiseren. Waarom hebben veel ouders het in deze tijden zo lastig? Welke ideaalbeelden over ouders, kinderen en opvoeden hebben invloed? En kan dat anders?
  Bedoeld voor (groot)ouders van (klein)kinderen van 0-12 jaar. Facebook event - Inschrijven

 

Latere webinars vind je terug op onze website. Ook een aantal vroegere webinars en podcasts zijn hier terug te bekijken.

Samen maken we werk van welzijn, zeker nù in coronatijden! Hou moed en zorg voor elkaar!

Met vriendelijke groeten,

Linda Beirens
stafmedewerker projectwerking en beleidsondersteuning
Hendrik Delaruelle
algemeen directeur