Europese conferentie: Naar meer diverse en inclusieve werkplekken in sociale ondernemingen

Printervriendelijke versiePDF version

Waarom een diversiteitsmanagementbeleid invoeren in uw bedrijf ? Welke rol kan sociaal overleg spelen ? Wie zijn de diversiteits- en inclusiemanagers ? Wat zijn de uitdagingen ?
Dit zijn allemaal vragen die tijdens deze conferentie aan bod zullen komen via een interventie van de Europese Commissie, een academische invalshoek, getuigenissen, de aanwezigheid van de Franse en Belgische nationale diversiteitsnetwerken, en een rondetafel.
Deze dag maakt deel uit van het Europees projet "Diversity now!" dat diversiteit en inclusie in sociale ondernemingen wil promoten op Belgisch, Frans en Europeees niveau. Diversity now wordt gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het programma "Rechten, Gelijkheid en Burgerschap".
 

PROGRAMMA

  • Acties van de Europese Commissie ten gunste van diversiteit op de werkplek - Helena Dalli, Europees commissaris voor Gelijkheid
  • Diversiteit op de werkvloer : een troef voor bedrijven - Annie Cornet, Professor, HEC ULiège
  • Succesverhalen
  • Presentatie van de BRUXEO-UNIPSO-UDES Gids "Diversiteit en inclusie in sociale ondernemingen"
  • Rondetafelgesprek : Sociale dialoog, een hefboom voor meer diversiteit in sociale ondernemingen ?

De functie van Diversiteitsmanagers: enquête van de AFMD (Frankrijk), getuigenis van Yamina El Atlassi, inclusion advisor (Bozar België) en analyse van de opleidingsbehoeften (BRUXEO-UNIPSO)

PRAKTISCHE INFORMATIE

28 september 2021, van 9u tot 16.30u.
Brussel (+ live uitzending via Zoom)
Frans, Engels en Nederlands (simultane vertaling)

REGISTRATIE

Wegens Covid kunnen we slechts 90 mensen persoonlijk verwelkomen op dit evenement. Het zal echter wel mogelijk zijn om deze conferentie live te volgen op Zoom. Bij uw inschrijving wordt u gevraagd te kiezen of u de conferentie persoonlijk of op afstand wilt bijwonen. Er zal voorrang worden gegeven aan de eerste personen die zich persoonlijk aanmelden.

 

Ik schrijf me in

 

Voor meer info:

Joëlle Mesmacque via joelle.mesmacque@bruxeo.be
Tel.: 02 210 53 00