Actie tegen de wachtlijsten

Printervriendelijke versiePDF version

Het consortium #ikwachtmee, waar het Vlaams Welzijnsverbond deel van uitmaakt, en de Gezinsbond hebben vandaag actie gevoerd op het Martelaarsplein in Brussel. Het plein kreeg honderden kleurrijke voetstappen in krijt als symbool voor de bijna 20.000 personen met een handicap die nog altijd wachten op ondersteuning van de Vlaamse overheid.

De Gezinsbond en het consortium #ikwachtmee voerden de voorbije maanden allebei actie om de lange wachtlijsten voor personen met een beperking aan de kaak te stellen. De Gezinsbond riep iedereen op om de petitie www.genoeggewacht.be te ondertekenen. Het consortium #ikwachtmee, dat naast het Vlaams Welzijnsverbond de organisaties absoluut vzw, KVG, Onafhankelijk Leven, SOM en VFG verenigt, voerde de socialemediacampagne www.ikwachtmee.be. Door een foto te posten met de rug naar de camera kon je aansluiten in de virtuele wachtrij.

Beide acties waren een succes. Vele duizenden Vlamingen tekenden de petitie of plaatsten een foto op de sociale media. Om iedereen te bedanken voor zijn inzet, sloegen we vandaag de handen in elkaar met een ludieke krijtactie. De bijna 20.000 personen met een beperking die nog op de wachtlijst staan, wachtten vandaag symbolisch aan de deur van de Vlaamse regering.

De organisaties kozen dan wel voor een ludieke afsluiter voor hun campagnes, het doel ervan was hen menens: de volgende Vlaamse regering oproepen om eens en voor altijd komaf te maken met de lange wachtlijsten. De krijtactie kon rekenen op heel wat persaandacht én op aandacht van de Vlaamse regering. We haalden onder andere het prgramma 'De Ochtend' op Radio 1, het radionieuws op VRT en zowel het middag- als avondjournaal van VRT. De Standaard en Het Laatste Nieuws brachten de actie op hun online kanalen.