5 februari 2021 voor de Webinar ‘Gewoon complex’. Jongeren met complexe problematieken en hun ouders en professionals aan het woord.

Printervriendelijke versiePDF version

Geachte mevrouw,

Geachte heer,

Beste,

 

Het Kinderrechtencommissariaat nodigt u graag uit op 5 februari 2021 voor de Webinar ‘Gewoon complex’. Jongeren met complexe problematieken en hun ouders en professionals aan het woord.

 

Gedragsproblemen, crisis, medicatie, jeugdrechter, psychiatrie, time-out, carrousel van voorzieningen: woorden die vaak vallen over ‘jongeren met complexe problematieken’. Laat ze over zichzelf vertellen en je hoort dezelfde woorden. Maar vooral zoveel andere: welke toekomst ze voor zichzelf dromen, wat ze graag doen in hun vrije tijd, welke mensen ze een warm hart toedragen en voor wie ze graag zorgen.

 

We interviewden ouders en jongeren met complexe problemen: Hoe kijken ze naar die problemen? Wat hebben ze nodig? Waar zien ze oplossingen?

We organiseerden rondetafelgesprekken met professionals uit de jeugdhulp en de kinder- en jeugdpsychiatrie die zorg dragen voor die jongeren: Wat zijn de grootste struikelblokken in de hulp- en zorgverlening? Hoe kunnen we die vermijden? Al deze inzichten bundelden we in het dossier ‘Gewoon complex’.

 

Op 5 februari presenteren we dat dossier aan het publiek. VRT-journalist Xavier Taveirne leidt alles in goede banen en modereert twee panelgesprekken. Een pleegouder getuigt. In een podcast van Joris Hessels en Dominique Van Malder komen jongeren zelf aan het woord. Minister Wouter Beke geeft een reflectie vanuit het beleid.

 

Iedereen is online welkom. Wel inschrijven via deze link om te volgen.

 

Bezorg deze uitnodiging gerust aan andere geïnteresseerden.

 

U vindt het dossier vanaf 5 februari in de namiddag online terug op onze website www.kinderrechtencommissariaat.be.

 

Graag tot dan,

 

 

Caroline Vrijens

Kinderrechtencommissaris

 

T + 32 2 552 98 00

isabel.moerman@vlaamsparlement.be

 

Kinderrechtencommissariaat I Leuvenseweg 86 I 1000 Brussel

 

www.kinderrechtencommissariaat.be
Schrijf in op onze nieuwsbrief