Videoconferentie (mogelijkheden)

Printervriendelijke versiePDF version

Door het Coronavirus zullen héél veel mensen van thuis werken. Videoconferentie kan hiervoor een oplossing bieden.

We willen hieronder enkele mogelijkheden opsommen:

  • Office 365-gebruikers: Teams is inbegrepen bij alle Office 365 Business- en Enterprise-licenties en kan worden gebruikt om samen te werken aan documenten, bestanden delen, chat met teamleden of specifieke groepen, vergaderingen hosten.
  • Opties voor niet-gebruikers van Office 365 die snel en eenvoudig kunnen worden ingesteld

    • Zoom is een video- en audioconferentieplatform dat zowel eenvoudige online vergaderingen als groepsberichten mogelijk maakt. Medewerkers kunnen deelnemen aan Zoom-vergaderingen vanaf zowel mobiele apparaten als laptop- of desktopcomputers.

    • Workplace from Facebook is een andere geweldige optie die gratis is voor non-profitorganisaties. Het lijkt een beetje op een intern Facebook alleen voor jou en je medewerkers en vrijwilligers, maar het staat op een afzonderlijke applicatie van je persoonlijke Facebook-accounts. Workplace is ontworpen om teams te helpen communiceren, delen en samen beslissingen nemen in een veilige en privéruimte online die onafhankelijk is van andere platforms die u gebruikt voor e-mail en documentopslag. 

    • Slack is een populair communicatie-instrument dat helpt uw ​​organisatie verbonden te houden via directe en groepsboodschappen samen met "kanalen" die kunnen worden gebruikt om discussies over specifieke onderwerpen te centraliseren. Een gratis versie van het standaardplan is beschikbaar voor organisaties met minder dan 250 werknemers.

    • TeamViewer is een andere optie voor organisaties met gedistribueerd personeel. Het kan door uw IT-personeel worden gebruikt om apparaten op afstand te beheren (laptops of IoT-apparaten) of door uw personeel om onderling samen te werken met behulp van de videoconferenties en online samenwerkingsfuncties.

    • Ook Discord en Whereby zijn zeer gebruiksvriendelijk. De eerste tool is vooral hot in de gaming wereld, en kan gebruikt worden tot 50 deelnemers. De tweede tool is gratis tot 4 personen en door de peer-to-peer technologie heel stabiel. Je hoeft geen bestand te downloaden maar met een URL zit je meteen in de juiste vergaderruimte.

    • Skype en Messenger, kunnen gebryuikt worden, maar die zijn vaak te beperkt voor professionele doeleinden.

    • Google Hangouts Meet is vooral handig voor bedrijven die al met Google producten werken. Normaal kan je tot 250 deelnemers toevoegen aan een vergadering.

Uiteraard is dit lijstje niet volledig. Heb je zelf nog goede praktijken, laat gerust weten aan kristof.diddens@vlaamswelzijnsverbond.be en we zullen deze lijst aanvullen.