Contactpersoon:

De Keyzer Ann
adekeyzer@zorgsaam.be
016/20 46 60

Download alle bestanden:

BrochureZS_Najaar18_pc.pdf Download alle bestanden
 

Palliatieve zorg

Printervriendelijke versiePDF version

Een diagnose wordt uitgesproken en genezing blijkt niet meer mogelijk. Jij, je naaste of de persoon voor wie je zorgt, komen plots in een hele nieuwe wereld terecht. Een rollercoaster neemt je mee langs uiteenlopende emoties en gedachten. Je komt op een onbekend terrein terecht en allerhande vragen buitelen door je hoofd. Palliatieve zorg kan je op alle vlakken ondersteunen in deze periode. Naast pijn en lichamelijke ongemakken kunnen verdriet, praktische zorgen en grote vragen rond leven, lijden en dood veel energie vragen.

Binnen een palliatief traject gaan zorgverleners en vrijwilligers samen met de familie en patiënt op weg om te streven naar een zo waardevol mogelijke laatste fase van het leven. In deze vorming ondernemen we samen een reis langs enkele belangrijke ankerpunten van de palliatieve zorg. We blijven stilstaan bij fysieke zorgen om pijn en lichamelijke ongemakken te verminderen, bij de emotionele impact en ondersteuning en bij de grote levensvragen en keuzes die aan de oppervlakte komen. Tot slot zoomen we in op praktische informatie en ondersteuning in palliatieve situaties.

Deze vorming is opgebouwd rond de publicatie ‘Alles over het levenseinde. Wegwijs in palliatieve zorg’ van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen.

27 november van 09u30 tot 16u30
PRH, Otto Veniusstraat 15, 2000 Antwerpen
Begeleiding: Ellen Vandenbroeck, educatieve medewerker Zorg-Saam
€ 50