Contactpersoon:

Verheye Ingo
ingo.verheye@fracarita.org
09 216 35 77

Download alle bestanden:

2018_VANJ_VormingscentrumGuislain_volledigefolder.pdf Download alle bestanden
 

Omgaan met suïcidaal gedraag bij jongeren - Gent, 13 december

Printervriendelijke versiePDF version

Donderdag 13 december 2018, van 9.30 tot 16.30 uur

De confrontatie met jongeren die een einde willen maken aan hun leven, is voor hulpverleners emotioneel vaak een moeilijk gegeven. Kan ik er iets aan doen? Wat zeg ik wel, en wat net niet?
Binnen de vorming wordt dieper ingegaan op het suïcidaal proces dat jongeren doormaken. Alsook: wat zijn signalen en risicofactoren? Hoe schat je deze in en op welke manier kan suïcide met jongeren besproken worden? Tevens richten we onze aandacht ook op het betrekken van de omgeving.

Lesgever:

Karen De Waele is master in de psychologische wetenschappen. Ze is sinds 2001 werkzaam als suïcidepreventiewerker (eerst voor CGG Mandel en Leie en vanaf 2013 voor CGG Eclips) en heeft dit lange tijd gecombineerd met het werken als psychotherapeut voor het CGG. Karen heeft gedurende 10 jaar een gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding en een rouwgroep voor jongeren begeleid. Sinds 2013 is ze enkel nog werkzaam als suïcidepreventiewerker wat ze nu tijdelijk – tot september 2018 – combineert met het coördineren van het project vluchteling binnen CGG Eclips.

Info/Inschrijven:

https://agenda.vormingscentrumguislain.be/20181213-01-folder-omgaan-met-...