Contactpersoon:

Verheye Ingo
ingo.verheye@fracarita.org
09 216 35 77

Download alle bestanden:

2018_VANJ_VormingscentrumGuislain_volledigefolder.pdf Download alle bestanden
 

Hoogsensitiviteit in de hulpverlening - Gent, 4 december

Printervriendelijke versiePDF version

Dinsdag 4 december 2018, van 9.30 tot 16.30 uur

Ongeveer 15 tot 20 % van de bevolking is hoogsensitief. Eén van de voorkeursberoeps-sectoren voor hoogsensitieve personen is de sociale sector. Vandaar dat in deze sector het percentage hoogsensitieve personen hoger ligt. Hoogsensitieve personen zijn tevens kwetsbaarder. Hierdoor is het percentage hoogsensitieve cliënten eveneens hoger. En hoogsensitiviteit heeft een serieuze impact, niet enkel in het dagdagelijks leven van deze mensen, maar ook op werkvlak. Hoogtijd dus om stil te staan zowel bij de hoogsensitieve hulpverlener als bij de hoogsensitieve cliënten.
Deze dag is een introductie in wat hoogsensitiviteit inhoudt, de impact daarvan op het dagelijks leven en op welke manier men er concreet mee kan omgaan.

Lesgever:

Ief Barbier is docent en opleidingscoördinator bij VSPW Gent/Balans (opleiding Counseling in de Gezins- en context-begeleiding) en Psychotherapeut gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, en ook zelf hoogsensitief. Hij heeft veel ervaring in het werken met thuislozen en jongeren die met schooluitval bedreigd worden.

Info/Inschrijven:

https://agenda.vormingscentrumguislain.be/20181204-01-folder-hoogsensiti...