Contactpersoon:

Verheye Ingo
ingo.verheye@fracarita.org
09 216 35 77

Download alle bestanden:

2018_VANJ_VormingscentrumGuislain_volledigefolder.pdf Download alle bestanden
 

De binnenkant van eenzaamheid - Gent, 9 oktober

Printervriendelijke versiePDF version

Dinsdag 9 oktober 2018, van 13.30 tot 16.30 uur

Verlies van een dierbare, ernstige beperkingen, het wegvallen van zingevende activiteiten, het naderende levenseinde. Het zijn gebeurtenissen die de grote vragen van het leven actueel maken.
Vragen waar ouderen zich vaak eenzaam door voelen. Ook de professionals en vrijwilligers om hen heen vinden het zwaar. Het doorbreken van die eenzaamheid is vaak absoluut niet eenvoudig. Juist als de eenzaamheid samenhangt met ingrijpende gebeurtenissen en grote levensvragen, helpen de eenvoudige oplossingen niet. Deze eenzaamheid wordt niet opgelost met sociaal contact alleen. Hier helpt geen daadkrachtig bestrijden, hier past zorgvuldig betreden van de tuin van de eenzaamheid, samen met degene die het betreft. Wellicht groeien ook in die tuin prachtige bloemen.

Lesgever:

Marjo van Bergen, geestelijk verzorger en trainer voor de Trainingswinkel van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen (Nederland), sinds 2004 als geestelijk verzorger, sinds 1993 als trainer en sinds 2010 als supervisor. Haar trainingswerk draait rondom zingeving en levensvragen. Eenzaamheid en palliatieve zorg zijn de thema’s die haar de laatste jaren vooral beziggehouden hebben.

Info/Inschrijven:

https://agenda.vormingscentrumguislain.be/20181009-02-folder-eenzaamheid/