19 april - Aansprakelijkheid van medewerkers in de kinderopvang, jeugd-, gehandicapten- en ouderenzorg, 19 april, via Webinar

Printervriendelijke versiePDF version

Tijdens deze opleiding bestuderen we de aansprakelijkheid in de zorgsector. Is er bijvoorbeeld sprake van juridische aansprakelijkheid wanneer een kind in de crèche uit een stoel valt? Is de zorgverlener aansprakelijk indien hij een jongere in de bijzondere jeugdzorg meegeeft met de grootvader hoewel afgesproken is met de ouders dat dit niet mag? Wat indien u als zorgverstrekker weet hebt van een dreigende en mogelijks escalerende thuissituatie bij een cliënt? Deze vragen zijn allerminst eenvoudig te beantwoorden.

Naast het onderscheid dat moet worden gemaakt tussen een moreel verantwoordelijkheidsgevoel en juridische aansprakelijkheid, moet voor elke vraag bekeken worden of het gaat om burgerlijke aansprakelijkheid en/of strafrechtelijke aansprakelijkheid. En wat is het verband met schuldig verzuim? In deze opleiding gaan we in op deze begrippen en de gevolgen voor uw instelling en personeel.

De opleiding wordt doorspekt met rechtspraak en praktijkvoorbeelden. De docent legt alles uit in een verstaanbare taal, op maat van deelnemers zonder juridische vorming.

Docent: Rudy Van Turnhout

Praktisch:
Organisatie: 2 sessies van 3 uur
Locatie: online
Lesdata: 19 en 20 april van 13:30 tot 16:30
Prijs: € 160,00 excl. btw

Meer info & inschrijven: https://escala.be/opleiding/wetgeving-en-administratie/aansprakelijkheid...