E-magazine De Facto, 7 februari 2020

 

Lancering Kompas Samenwerking

Samenwerking speelt een steeds grotere rol in de welzijnssectoren. Een samenwerkingsverband aangaan en onderhouden, is weliswaar geen sinecure. Om de leden van het Vlaams Welzijnsverbond te ondersteunen, ontwikkelde de commissie Welzijnsgericht Ondernemen het Kompas Samenwerking, een overzichtelijke website die alle belangrijke aspecten van samenwerking in kaart brengt.

Lees meer.

Nieuwe medewerkerskengetallen!

Het Vlaams Welzijnsverbond heeft opnieuw een studie gemaakt over de medewerkers in de kinderopvang, de ondersteuning van personen met een handicap, de jeugdhulp en gezinsondersteuning, en de Centra voor Ambulante Revalidatie. Onze steekproef geeft inzicht in wie de medewerkers bij onze leden zijn en maakt ook een aantal belangrijke trends en evoluties in hun personeelsbestand duidelijk.

Lees meer.

Wil jij een plek op onze inclusiebeurs?

Het Vlaams Welzijnsverbond en HOGENT organiseren samen de eerste inclusiebeurs in Vlaanderen op 9 september 2020. We focussen ons op inclusief samenleven van personen met ondersteuningsnoden en de mensen rondom hen, en willen dat op diverse manieren laten zien en voelen. Heb jij een idee voor een gesprekstafel, stand, workshop of tool? Laat het ons dan zeker weten!

Lees meer.