E-magazine De Facto, 4 juni 2019

 

Ontdek alles over onze innovatiedag op het In4care Summer Event

Het Vlaams Welzijnsverbond werkt samen met In4care en Jethro Hardeman aan een inspiratiedag rond innovatie in de welzijnssector. We plannen het event op 23 oktober 2019, blokkeer de dag alvast in je agenda! Meer info volgt binnenkort. Hoor je graag alles in primeur? Ga dan naar het Summer Event van In4care op 26 juni 2019 in Vilvoorde, waar wij meer over de samenwerking zullen vertellen. Exclusief voor onze leden hebben we enkele gratis tickets!

Lees meer.

Welzijnsgericht ondernemen: onze leden aan het woord

Het Vlaams Welzijnsverbond zet volop in op welzijnsgericht ondernemerschap. Voortaan laten we op onze homepage elke maand een van onze leden aan het woord over het onderwerp. Jef Stroo bijt de spits af. Hij is hoofd zorg en ondersteuning bij De Vierklaver in Landegem, een vzw die volwassenen met een beperking ondersteunt.

Lees meer.

Mee op de digitale trein dankzij de HR Tech Fair

Moet HR mee op de digitale trein en wat zijn dan de mogelijkheden om goed voorbereid aan de start te komen? Dat zijn de centrale vragen op de HR Tech Fair van HRwijs op 11 juni 2019 in de Beursschouwburg in Brussel. Met zo’n vijftien dienstverleners uit de E-HRM wordt dan een heuse beursvloer samengesteld waar je tips kan sprokkelen en misschien wel dé toepassing vindt die aan alle verwachtingen van je organisatie voldoet.

Lees meer.

Zet jij al in op cultuursensitieve zorg?

Waarom is een visie op cultuursensitieve zorg nodig? Waarom bereikt mijn organisatie geen mensen met een migratieachtergrond? Herkenbare vragen voor jou? Als leidinggevende of als beleidsmedewerker in een zorg- of welzijnsorganisatie kan je je nog tot 16 juni 2019 kandidaat stellen voor het leer- en coachingstraject over het opstarten van een organisatiebeleid rond cultuursensitieve zorg van VIVO.

Lees meer.

Vroegboekkorting Dag van de Zorg

Op zondag 15 maart 2020 is het opnieuw Dag van de Zorg. Het evenement is intussen uitgegroeid tot dé opendeurdag voor zorg, welzijn en witte economie. Organisaties die graag willen deelnemen, kunnen zich nu al inschrijven. Wie dat vóór 1 juli 2019 doet, krijgt bovendien vijftien procent vroegboekkorting.

Lees meer.

Projectoproep 'Natuur in je buurt 2019'

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid zorgt ervoor dat iedereen in Vlaanderen van de natuur kan genieten. Het agentschap lanceert opnieuw de projectoproep ‘Natuur in je buurt 2019’. De focus ligt dit jaar volledig op projecten die door middel van natuurontwikkeling of groenaanleg inzetten op de bevordering van onze gezondheid. Nieuw is dat nu ook verenigingen of organisaties zoals zorginstellingen projecten kunnen voorstellen.

Lees meer.

Doe mee aan de Youca Action Day

Op 17 oktober 2019 organiseert YOUCA vzw opnieuw de YOUCA Action Day. Dan engageren jongeren en werkgevers zich om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Bedrijven en organisaties kunnen een job voor één dag posten in de YOUCA-jobbank. Het loon dat de jongeren die dag verdienen (€ 55), gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in Guinee en België. Het Vlaams Welzijnsverbond deed al meerdere keren mee, jij dit jaar ook?

Lees meer.