E-magazine De Facto, 31 januari 2019

 

www.vlaamswelzijnsverbond.be zit in een nieuw jasje

Niet alleen de lay-out van deze nieuwsbrief kreeg een update, ook de homepage van het Vlaams Welzijnsverbond zit in een nieuw jasje. Je kan er onder meer terecht voor nieuws en verhalen uit de welzijnssector, interviews met gedreven medewerkers, de recentste vacatures en een overzichtelijke agenda. Je vindt ons voortaan ook op Twitter, Facebook en LinkedIn: volg ons daar zeker!

Ontdek onze vernieuwde site hier.

Ons Ledenforum 2019 was een succes!

Op maandag 28 januari 2019 vond ons jaarlijkse Ledenforum plaats in Antwerpen. Dat kreeg deze keer het thema ‘Kleur bekennen’. Samen met onze leden brainstormden we over onze toekomst en die van het toekomstige welzijnsbeleid. Vertegenwoordigers van de vijf grootste politieke partijen gaven in een debat hun visie op de toekomst van welzijn weer. Bedankt aan iedereen die erbij was!

Medewerkers in welzijn gezocht

Het Vlaams Welzijnsverbond heeft opnieuw een studie gemaakt van de medewerkers in de welzijnssector. De resultaten van onze steekproef voor het jaar 2017 werden gepubliceerd in de brochure ‘Medewerkers in welzijn gezocht, vacatures bij de vleet’. Die titel verwijst naar de grote nood aan nieuwe medewerkers in de sector: de komende tien jaar zullen maar liefst 16.000 jobs moeten worden ingevuld om kwalitatieve en betaalbare hulp te kunnen blijven garanderen.

Lees de hele brochure hier.

Gedreven kinderrechtencommissaris gezocht

Het Vlaams Kinderrechtencommissariaat is op zoek naar een gedreven kinderrechtencommissaris met ervaring op het vlak van kinderrechten en/of mensenrechten, in communiceren met kinderen, ouders en professionals, en in het leiden van een organisatie. De kinderrechtencommissaris wordt fulltime aangesteld voor een termijn van zes jaar. Na evaluatie kan zijn mandaat eenmalig worden verlengd met zes jaar. Heb je interesse? Solliciteren kan ten laatste tot 17 februari 2019.

Lees de vacature hier.

Ga naar de energiebeurs D.O.E.N op 26 februari 2019 in Brussel

Op 26 februari 2019 organiseert het Vlaams EnergieBedrijf VEB de energiebeurs D.O.E.N (duurzaamheid, ontzorging, energie-efficiëntie, netwerk) in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Een duurzamer en efficiënter energiebeheer is immers ook een noodzaak binnen de publieke sector. Tijdens het event helpen verantwoordelijken binnen de overheid, experten en collega’s je ontdekken hoe je dat kan verwezenlijken. Deelname is gratis.

Lees hier meer over het event.

Schrijf je in voor het Breincongres op 14 maart 2019

De Dag van de Zorg op 17 maart 2019 staat in het teken van het brein. De hele week die eraan voorafgaat, worden activiteiten rond dat onderwerp georganiseerd. Op donderdag 14 maart 2019 vindt zelfs een heus Breincongres plaats in Brussel. Diverse professionals, ervaringsdeskundigen, patiënten en mantelzorgers zullen dan aan het woord komen. De plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap.

Ontdek hier meer over het Breincongres.