E-magazine De Facto, 29 april 2021

 

Cera-Rubicon-project werkt aan zorgcontinuïteit voor jongeren na hun 18 jaar

De coöperatie Cera steunde samen met Cachet en Vlaams Welzijnsverbond de afgelopen twee jaar vijf Vlaamse actieprojecten om jongeren te ondersteunen bij de overgang naar de meerderjarigheid. Doelgroep waren jongeren tussen 16 en 25 jaar die werken aan hun zelfstandigheid. Deze vijf projecten stellen vandaag hun draaiboek voor zodat andere initiatiefnemers met deze leerpunten aan de slag kunnen.

Lees meer

Floor van Binnenstad Brugge kijkt uit naar knuffelmoment

Wij gingen een kijkje nemen bij het Dagcentrum van jeugdhulpvoorziening Binnenstad in Brugge. 10 kinderen uit de lagere school worden er intensief begeleid, samen met hun gezinnen. Ook voor hen waren het bewogen maanden, maar verantwoordelijke Floor Decuyper kijkt uit naar betere tijden, naar een leven met knuffelmomenten en zonder mondmaskers.

Lees meer

Hoe verbind je teams rond het thema loopbaan?

De voorbije drie jaar werkte Taborgroep in samenwerking met Antwerp Management School en Workitects aan een ESF-project rond Loopbanen in Zelforganiserende Teams (LiZet). Hoe versterk je de draagkracht van werknemers en de duurzaamheid van loopbanen binnen de organisatie vanuit het team zelf? Als je teamleden daar nauw bij betrekt, creëer je ruimte voor creatieve oplossinge, die rekening houden met de invididuele noden van verschillende collega's. Het geeft ook groeikansen en versterkt de verbinging binnen een team. Wil je hier meer over weten? Neem dan op woensdag 19 mei deel aan het interactieve webinar over LiZeT.

Lees meer

Auxilia ondersteunt mama Ellen uit 'Zorgen voor mama'

In Zorgen voor mama op Eén droomt Ellen van een job als begeleider van mensen met een beperking. Maar hoe begin je aan die opleiding als je geen laptop hebt en er nog nooit mee gewerkt hebt? Auxilia, een van onze leden die kwetsbare gezinnen en jongeren ondersteunt om de onderwijskloof te dichten, hielp haar om de eerste drempel te overwinnen en stelde een laptop ter beschikking. Veel succes, Ellen! We hebben mensen als jij heel hard nodig in de sector!

Lees meer