E-magazine De Facto, 29 april 2020

 

Live webinar – Je werkt in zorg en welzijn?

Ontdek hoe je je veerkacht kan versterken nu zaterdag 2 mei, 10 – 11u

Hoe laad je als medewerker in zorg en welzijn je batterijen voldoende op in deze drukke tijden? Hoe zorg je voor jezelf en je collega’s? Waar kan je hulp en ondersteuning vinden? Op basis van cijfers en getuigenissen gaat moderator Kris Vanhaecht met Tine Daeseleire en Olivia Cools in gesprek over veerkracht in coronatijden.

Deze webinar is een initiatief van www.dezorgsamen.be. Omdat onze #heldenvanwelzijn alle ondersteuning verdienen, hebben we als Vlaams Welzijnsverbond onze schouders gezet onder het informatieplatform www.dezorgsamen.be dat doel heeft het mentale welzijn van alle medewerkers in de zorg en welzijn te ondersteunen.

Praktisch: Je kan de uitzending live volgen

Lees meer

Verso organiseert nog drie online-sessies

Beter timemanagement in één dag op donderdag 30 april 2020 van 10:30 uur tot 12:30 uur(Online training in virtual classroom, 3 sessies)

In de cursus 'beter timemanagement in één dag' leer je efficiënter werken. Met minder tijd en stress. Je ontdekt hoe je echt controle kan krijgen op je werk. Je gaat aan de slag met alles wat je tijd en energie kost. Je leert nee zeggen op een oplossingsgerichte manier.

Trek uw plan. Sturen op zelfsturing op dinsdag 5 mei 2020 van 09:00 uur tot 17:00 uur

Zelfsturing. Zelforganisatie. Heel boeiende begrippen om mee aan de slag te gaan. Zeker in deze tijd waar alles constant in beweging is.

Medewerkers uitdagen en ondersteunen om leiderschap te tonen is essentieel om als organisatie te groeien en bloeien.

Op 5 mei kan je komen ontdekken wat zelfsturing voor jouw organisatie kan betekenen, hoe je dit dan het beste aanpakt en welke tools er zijn om je medewerkers en leidinggevenden hierbij te ondersteunen.

Veerkrachtige respons op de coronacrisis - Reeks 1 - online sessie op donderdag 4 juni van 10:30 uur tot 12:00 uur

Op dit moment worden we geconfronteerd met een mondiale aanpassing van ongeëvenaarde schaal. Deze crisis confronteert ons thuis en op het werk met uitdagingen, maar ook met opportuniteiten.
In deze korte online sessie doorlopen we op een interactieve wijze het ABCD van veerkracht:

Teamveerkracht, Persoonlijke veerkracht en Veerkrachtige respons op de coronacrisis.

Lees meer

#heldenvanwelzijn - “Doe eens verantwoord zot”

De geleidelijk versoepeling uit de lockdown wordt ingezet. De indicatoren zijn bemoedigend maar Covid-19 blijft hardnekkig aanwezig. Het blijft dus belangrijk om de basisregels van goede hygiëne en afstand houden te blijven respecteren. En laat dat laatste nu net het moeilijkste zijn in onze welzijnsorganisaties. En toch blijven onze #heldenvanwelzijn volhouden en leggen ze alle creativiteit aan de dag om een troostende schouder aan te bieden, om de allerkleinsten te knuffelen, om een uitlaatklep te geven aan de jongeren. En om dat allemaal wat leefbaar te houden reikt psychiater Dirk De Wachter om de #heldenvanwelzijn een waardevolle tip aan.

Lees meer

Peter Heirman, stafmedewerker communicatie

Vanaf 1 mei wordt Peter Heirman de nieuw medewerker Communicatie in het Vlaams Welzijnsverbond.

Praktische studiedag over klimaat en duurzaamheid

Hou al zeker je agenda vrij op 12 of 27 oktober 2020. Dan bieden VIPA en het VEB je een studiedag aan vol praktische sessies over klimaat en duurzaamheid. 12 oktober zitten we in Brussel en 27 oktober in Gent. Het programma voor beide studiedagen is identiek.

Lees meer

Howest en OU-KI organiseren unieke opleiding

De opleiding Sociaal Werk van Howest en de vzw OU-KI slaan volgend academiejaar opnieuw de handen in elkaar en organiseren samen een éénjarige opleiding over werken met kinderen en ouders volgens de principes van Françoise Dolto en andere auteurs. Er konden opnieuw heel wat boeiende sprekers aangetrokken worden. De opleiding wordt een stuk praktijkgerichter.

Lees meer