E-magazine De Facto, 24 april 2019

 

Wacht jij ook mee?

5 jaar. Dat is de gemiddelde wachttijd voor de bijna 20.000 personen met een beperking die wachten op hulp van de overheid. Daarom trekt het consortium #ikwachtmee, waar het Vlaams Welzijnsverbond deel van uitmaakt, via een socialemediacampagne aan de alarmbel. We roepen jou graag op om de actie te ondersteunen en mee aan te sluiten in de virtuele wachtrij op www.ikwachtmee.be.

Lees meer.

Schrijf je in voor het Zorg aan Zet Festival

Op 9 mei 2019 vindt in Tour & Taxis Brussel het Zorg aan Zet Festival plaats. Dat is de kers op de taart van de brede burgerbevraging over de toekomst van de zorg. Op het festival wordt het eindrapport van Zorg aan Zet aan publiek, media en politici voorgesteld. Het festival biedt een gevarieerd en interactief programma voor al wie geïnteresseerd is in de zorgsector.

Lees meer.

Sport mee met De Genereuzen

De Genereuzen ijveren net als wij voor een inclusieve wereld. Tegen 2030 wil de vzw een wereld waarin mensen met en zonder beperking samen wonen, werken, hun hobby’s beleven … Om dat doel te behalen, zetten De Genereuzen in 2019 alvast in op samen sporten. Met groepjes van mensen met en zonder beperking willen ze 10.000 Genereuze kilometers afleggen. Van samen bobsleeën over fietsen en wandelen tot samen zeilen.

Lees meer.

De kracht van intersectoraal samenwerken

In een complexe en veranderende samenleving worden sociale ondernemers uitgedaagd om nieuwe en relevante oplossingen te vinden voor een waaier aan maatschappelijke vragen. Verso wil daarom de kracht van intersectoraal samenwerken in de kijker zetten op z’n conferentie van 15 mei 2019. Bart Cambré, coauteur van ‘Organisatienetwerken: de organisatievorm van de toekomst’, is de keynotespreker. Daarnaast staan heel wat workshops en een panelgesprek op het programma.

Lees meer.

Acceleratie-event goed bestuur

Op 5 juni 2019 organiseert Verso in partnerschap met het Vlaams Welzijnsverbond een exclusief acceleratie-event rond goed bestuur. Wil je de principes van goed bestuur vertalen in je werking? Ben je op zoek naar de juiste ondersteuning of een klankbord om je vragen aan te stellen? Dan is het acceleratie-event in Mechelen, dat wordt opgebouwd als een infomarkt, dé kans om snel stappen vooruit te zetten.

Lees meer.