E-magazine De Facto, 21 april 2021: Luister vanavond naar Studio JijWEET!

 

Studio JijWEET: radio voor en door jongeren.

Vanaf vandaag brengt Studio JijWEET radio voor en door jongeren vanuit 5 jeugdhulpvoorzieningen. Voor een forse dosis licht en lucht na een bijzonder moeilijk jaar. Studio JijWEET zendt vijf woensdagen telkens een uur live uit vanuit een van de 5 voorzieningen vanaf 19 uur. Mis het niet! Vanavond de eerste uitzending vanuit onze voorziening Binnenstad in Brugge.

Lees meer

Opleiding (enkel voor leden): Skill Based Employee Volunteering

Maak kennis met Skill Based Employee Volunteering, een niet te missen vorming van Engage4, exclusief voor leden van het Vlaams Welzijnsverbond. Kom te weten hoe u waardevolle expertise kunt binnenhalen van vrijwilligers uit andere sectoren die nieuwe kennis en ervaring kunnen binnenbrengen in uw organisatie. U kunt enkel de theorie volgen op 29 april of theorie en praktijk combineren op 29 april, 3 mei en/of 6 mei.

Lees meer

Opleiding Go Digit (enkel voor leden): Ga in dialoog met andere welzijnsgerichte ondernemers over digitale transformatie

Stap mee in een traject van 2 sessies en kom te weten hoe collega’s uit welzijn de digitale transformatie aanpakken. Een unieke kans voor een origineel online leertraject op maat, exclusief voor leden van het Vlaams Welzijnsverbond.


De eerste sessie focust op de overgang van een ad hoc benadering naar een meer structurele inbedding en de bouwstenen die daarvoor nodig zijn. We beantwoorden samen de vraag naar het belang van digitaal voor uw onderneming en bekijken de maturiteit van uw organisatie. We kijken ook naar voorbeelden uit andere sectoren. De tweede sessie gaat daarop verder en legt de focus op de aspecten cultuur en draagvlak. We bekijken concreet de menselijke factor als sterke motor voor het slagen van een digitaal project. Sessie 2 gaat in op het draagvlak bij medewerkers en wat hiervoor nodig is. We bekijken telkens in dialoog hoe we drempels kunnen overwinnen om vooruitgang te boeken op digitaal vlak. De sessies vinden plaats in april, mei of juni.

Lees meer