E-magazine, De Facto 2 april 2021: VIA6-akkoord opent deur naar ambitieuze toekomst voor zorg en welzijn

 

VIA6-akkoord opent deur naar ambitieuze toekomst voor zorg en welzijn

Het Vlaams Welzijnsverbond reageert zeer verheugd op de goedkeuring van het VIA6-akkoord. “Alle medewerkers krijgen een substantiële loonsverhoging. Daarmee krijgen zij de erkenning die ze verdienen na een jaar in de frontlinie van de coronacrisis. Ondersteuning van personen met een handicap, kinderopvang, jeugdhulp en ambulante revalidatie, in al onze sectoren gingen mensen tot het uiterste om kinderen, jongeren en mensen met een beperking maximaal te begeleiden en ondersteunen in vaak zeer moeilijke omstandigheden. Tegelijk maakt dit akkoord onze jobs aantrekkelijker voor nieuwe medewerkers. En die zullen we hard nodig hebben. Er komen duizenden extra medewerkers onze richting uit. Hen kunnen we nu een aantrekkelijk loonpakket en loopbaanperspectief bieden.”

Lees meer

Kinderopvang is geen veredeld kleuteronderwijs en vice versa

De kinderopvang heeft zich het voorbije jaar bewezen als een essentiële sector bij uitstek. Zij bleven in de frontlinie staan waar andere sectoren de deur sloten, om kinderen broodnodige ondersteuning te bieden. Hopelijk leidt dat ook tot meer begrip voor en kennis van de sector. Een kinderbegeleider is al lang niet meer de oppas van vroeger. Het verbaast ons dat die omwenteling aan sommigen voorbijgegaan is.

Lees ons opiniestuk in Knack

Ik ga ervoor: werken in een van de welzijnssectoren

Werken in welzijn staat garant voor een job met een enorme maatschappelijke meerwaarde en voldoening. Dat heeft het voorbije jaar overduidelijk aangetoond. Voel jij je hart kloppen voor jonge kinderen, kwetsbare jongeren of personen met een handicap? Je kunt met de juiste kwalificaties onmiddellijk aan de slag in de kinderopvang, jeugdhulp of ondersteuning van mensen met een beperking. Of er zijn ook trajecten om deeltijds studeren en werk te combineren. 

Hier vind je alle info

2 april: Wereld Autisme Dag - Word jij ook een kei voor autisme?

2 april is Wereld Autisme Dag. Wil jij ook een kei voor autisme zijn? Mensen met autisme zijn zelf keien in heel veel domeinen. Ze barsten van het talent. Alleen hebben ze het soms net iets moeilijker omdat talent te tonen of te laten bovendrijven. De campagne #keivoorautisme wil mensen aanzetten om zich autismevriendelijk op te stellen en zo mensen met autisme de erkenning te geven die ze verdienen.

 

Hier vind je alle info

Kindertijd: Gloednieuw magazine op komst voor professionals in kinderopvang

Het Vlaams Welzijnsverbond is trots om mee aan de wieg te staan van Kindertijd, een gloednieuw magazine voor professionals in de sector kinderopvang, uitgegeven door VBJK (Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen). Kindertijd wordt de opvolger van Kiddo, het Vlaams-Nederlandse magazine dat in juni voor de laatste keer in Vlaanderen verspreid wordt. In het najaar kun je dan kennis maken met Kindertijd, een blad voor en door begeleiders van jonge kinderen. In de voorschoolse en buitenschoolse opvang, maar ook in de instap- en kleuterklassen of in de Huizen van het Jonge Kind.

Lees meer