E-magazine De Facto, 18 mei 2021

 

#heldenvankinderopvang: Heidi van De Sterrekadees kreeg coaching op de werkvloer van mentor Tine

De komende maanden brengen we geregeld verhalen, rechtstreeks van de werkvloer uit de kinderopvang. Hoe kijken kinderbegeleiders naar hun job? Waar komt de passie vandaan om kinderen te laten groeien en bloeien? Zo laten we zien hoe kinderbegeleiders echte #heldenvankinderopvang zijn. Ze geven elke dag het beste van zichzelf om kinderen maximaal te ondersteunen op sociaal en pedagogisch vlak.

Heidi Vermeersch, onthaalouder van De Sterrekadees en haar mentor Tine Peeters, van het Vlaams Welzijnsverbond, bijten de spits af in de Week van de Groeilamp. Samen liepen ze een intensief traject van coaching op de werkvloer. Zo helpt het Vlaams Welzijnsverbond onthaalouders om de broodnodige kwalificatie van kinderbegeleider te behalen. Met een coaching op maat, die de onthaalouders rechtstreeks op de werkvloer kunnen toepassen.

Bekijk hier hun verhaal

Save the Date – Inclusiebeurs: online op 6 oktober 2021

Inschrijven voor onze online Inclusiebeurs kan vanaf juni, maar hou 6 oktober alvast vrij in je agenda! We werken aan een boeiend, wervelend programma met infosessies, workshops én doe-sessies rond de meest uiteenlopende onderwerpen, maar allemaal met het oog op inclusie. Een uitgebreid programma volgt heel binnenkort!

Bekijk hier alvast onze trailer

Go Digit: schrijf je nu in voor de laatste sessies (exclusief voor leden)!

Het project Go Digit draait op volle toeren. Mis de kans niet om je in te schrijven voor de sessies waarin je leert hoe je organisatie de stap zet naar een moderne, digitale omgeving. De sessies zijn bedoeld voor organisaties die van zichzelf vinden dat ze nog wel wat stappen kunnen zetten binnen dit thema en op zoek zijn naar kaders en houvast om deze stapjes op een goede en duurzame manier te zetten. We focussen dus in eerste instantie op organisaties die momenteel eerder afwachtend zijn inzake digitalisering of van zichzelf vinden dat ze nog een weg te gaan hebben rond dit thema.

Hier vind je alle info

Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg: online op 3 juni 2021

Armoede is niet alleen een gebrek aan geld, het kruipt ook in je hoofd. Mensen in armoede voelen schaamte, kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarden en belanden zo in een sociaal isolement. De Prijs Armoede Uitsluiten ging dit jaar op zoek naar projecten en initiatieven die zich specifiek richten op deze mentale impact van een leven in armoede. Eén laureaat wordt bekroond met de Prijs Armoede Uitsluiten, goed voor €20.000. De uitreiking vindt online plaats op 3 juni.

Schrijf je hier in

Stel je kandidaat voor het gratis coach- en leertraject over cultuursensitieve zorg

Een visie op cultuursensitieve zorg, waarom is dat nodig? Mijn organisatie staat open voor cliënten met een migratieachtergrond. Waarom zien we ze dan niet? Hoe kun je medewerkers versterken om hulp te bieden aan cliënten met een migratieachtergrond?

Herkenbare vragen voor jou? Dan is het gratis coach- en leertraject over cultuursensitieve zorg ongetwijfeld iets voor jou. Stel je nu kandidaat! Inschrijven kan nog tot 28 mei.

Alle info vind je hier