E-magazine De Facto, 17 juli 2020

 

Maatschappelijk relance-comit├ę werpt een blik op Vlaanderen na de coronacrisis

Het Vlaamse maatschappelijke relance-comité heeft zijn aanbevelingen klaar voor het Vlaanderen na de coronacrisis. Onze samenleving, en de helden van zorg en welzijn in het bijzonder, hebben zware weken en maanden achter de rug. Tijd om een blik te werpen op de toekomst. Tien experts, onder leiding van gezondheidseconoom Lieven Annemans, dachten na over hoe we lessen kunnen trekken uit de crisis. Niet alleen om beter gewapend te zijn voor een eventuele tweede golf, maar ook om als samenleving sterker te worden op sociaal, economisch en welzijnsvlak. Wij zijn blij dat ook het relancecomité pleit voor ambitieuze investeringen in zorg en welzijn, ook in Vlaanderen. Daarmee krijgen onze heldenvanwelzijn niet alleen de maatschappelijke waardering die ze verdienen. Die investeringen zijn ook broodnodig om kwetsbare mensen de hulp en begeleiding te bieden die ze zo broodnodig hebben.

Lees meer

Vlaamse Welzijnsraad trekt lessen uit coronacrisis

Ook de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (VWG) heeft een uitgebreide evaluatie gemaakt van de coronacrisis. De leden pleiten enerzijds voor een betere ondersteuning op crisismomenten zelf, maar anderzijds ook voor structurele investeringen in zorg en welzijn. Bij een volgende opflakkering, of een volgende pandemie, moet nog meer het perspectief van gebruiker en gezin meegenomen worden bij preventie- en beschermingsmaatregelen. Een pleidooi dat het Vlaams Welzijnsverbond graag onderschrijft. Wij kwamen eerder al tot dezelfde conclusie in onze eigen analyse van de coronacrisis. Wendbare organisaties die voldoende budget en vertrouwen krijgen van de overheid, zijn het best geplaatst om in crisissen als deze kwaliteitvolle zorg te verbinden met maximale veiligheid.

Lees meer

Zit je met iets deze zomer? Je kunt terecht bij Tele-Onthaal

Het is voor iedereen belangrijk om de pauzeknop in te drukken. Zeker na en in deze bijzondere periode. Op Tele-Onthaal kunt u ook in deze ongewone vakantieperiode blijven rekenen, 7/7, voor een luisterend oor over je grote of kleine zorgen.

Bel naar 106 of chat via www.tele-onthaal.be

Lees meer

Campagne 2020 Ikgaervoor!

Ben jij ook geïnteresseerd in een opleiding of job in welzijn en wil je ook één van onze Helden van welzijn worden? Neem dan snel een kijkje op de website ikgaervoor.be.

Lees meer

Prettige vakantie!

De medewerkers van het Vlaams Welzijnsverbond wensen u een prettige, veilige en deugddoende vakantie. Wij blijven ook tijdens de zomermaanden paraat en bereikbaar via 02 511 44 70, post@vlaamswelzijnsverbond.be of www.vlaamswelzijnsverbond.be

Lees meer