E-magazine De Facto, 13 januari 2022

 

Kwetsbaarheid delen we allemaal

Voorzitter van het Vlaams Welzijnsverbond, Chantal Van Audenhove, blikt terug op 2021 en kijkt de toekomst ook hoopvol tegemoet.

Lees meer

Aankondiging Lanceringsmoment Bandbreedte op 14 februari 2022

Jeugdhulp is er niet alleen in het ‘echte’ leven, maar ook online. Digitaal aan de slag binnen de jeugdhulp kent veel gezichten.Bandbreedte wil jou als jeugdhulpmedewerker ondersteunen om offline en online meer verbonden te zijn.

Lees meer

Opstarten na corona - van vrijwilligersploeg naar hechte groep

Present biedt vrijwilligers en vrijwilligersverantwoordelijken een boeiend en gevarieerd vormingspakket aan.

Lees meer

Kwetsbare buurtbewoners empoweren

Eenzaamheid, chronische ziekte en andere kwetsbaarheden werken vaak isolerend. Zorg- en welzijnsprofessionals zijn belangrijke hulpbronnen in zo’n situaties, maar vaak is er nog te weinig aandacht voor het ‘empoweren’ van de kwetsbare persoon, zodat die de eigen krachten en talenten terug leert inzetten. 

Lees meer

Schrijf vandaag nog in voor Dag van de Zorg 2022!

Na twee jaar uitstel openen organisaties uit zorg en welzijn opnieuw hun deuren op de elfde editie van Dag van de Zorg. Eindelijk. Op zondag 15 mei 2022 is het zover. Trommelgeroffel en handgeklap voor de sector én voor de opendeurdag. Meer dan 240 organisaties zitten nu al klaar om hun aanbod en dienstverlening te tonen aan het brede publiek. De goesting is groot en elke dag komen er nieuwe zorgspelers bij. De inschrijvingen lopen nog tot 18 februari en uw organisatie kan er uiteraard ook nog bij. Graag zelfs.

Lees meer