E-magazine De Facto, 13 februari 2019

 

Volg het Vlaams Welzijnsverbond op de sociale media

Dat de website van het Vlaams Welzijnsverbond in een nieuw jasje zit, heb je misschien al ontdekt. Maar wist je dat je ons ook op de sociale media kan terugvinden? Volg het Vlaams Welzijnsverbond vanaf nu ook op LinkedIn, Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en verhalen uit onze welzijnssectoren.

7 speerpunten voor personen met een handicap

Belangrijke stakeholders van het werkveld personen met een handicap, onder wie het Vlaams Welzijnsverbond, sloegen in aanloop naar de verkiezingen van mei 2019 de handen in elkaar. Ze schreven samen een memorandum om de politieke partijen op te roepen om ook in de volgende legislatuur voldoende aandacht te geven aan de noden van personen met een handicap.

Lees hier meer over het memorandum.

We verwelkomden 3 mentoren gezinsopvang

Alle kinderbegeleiders in de gezinsopvang moeten op 1 april 2024 verplicht een kwalificatie hebben. Om de kinderbegeleiders te helpen om dat kwalificatietraject zo efficiënt mogelijk te doorlopen, gingen bij het Vlaams Welzijnsverbond drie mentoren gezinsopvang aan de slag: Sarah Dreezen, Karen Van Oost en Tine Peeters. We wensen hen veel succes met hun nieuwe uitdaging!

Lees hier meer.

Congres onlinehulp voor welzijn en gezondheid

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen en realisaties rond onlinehulp in gezondheidszorg en welzijnswerk in Vlaanderen? Geboeid door het gebruik van blended tools in hulp en zorg? Nieuwsgierig naar kruisbestuiving van onlinehulpaanbod over sectoren heen? Dan kan je terecht op het tweede Flanders’ Care congres Onlinehulp voor welzijn en gezondheid op 28 maart 2019 in Brussel.

Alle info over het congres vind je hier.