E-magazine De Facto, 12 mei 2020

 

E-studiedag 'In verband met gezinnen'

Elk jaar op 15 mei vieren de VN de Internationale Dag van het Gezin. Ze roepen hun lidstaten op om rond die dag extra aandacht te besteden aan een actueel gezinsthema. Sinds 1997 beantwoordt het Kenniscentrum Gezinswetenschappen deze oproep met een jaarlijkse publicatie over gezinsbeleid en met een studiedag.

Lees meer

Live webinar, 16 mei, 10-11 uur: Actief in zorg en welzijn? Ontdek hoe je omgeving mee voor veerkracht zorgt

 

 

We zijn al twee maanden in de ban van corona. Wie werkt in zorg en welzijn staat al weken in de frontlinie. Met alle daarbij horende stress en vermoeidheid. Maar ook hun partners, families en vrienden leven mee en helpen waar ze kunnen. Ze proberen samen alle bordjes in de lucht te houden. Maar hoe doe je dat? Hoe kunnen partners, families en vrienden de mensen actief in zorg en welzijn ondersteunen? Hoe kunnen ze samenwerken aan mentaal welzijn en veerkracht? Hoe kan je je als zorg- of welzijnsverlener openstellen voor de steun uit je gezin of vriendenkring?

Kris Vanhaecht gaat - met cijfers en getuigenissen in de hand - in gesprek met Peter Adriaenssens, Ilse De Pauw en Katleen Evenepoel, directeur van Zonnelied, over het mentaal welzijn van mensen actief in zorg en welzijn, en over hun directe steunfiguren.

Afspraak op 16 mei van 10 tot 11 uur op https://www.dezorgsamen.be/webinar-live/

Lees meer

Aanbod van Cachet in voorzieningen

Cachet werkte een aanbod uit om deze (hopelijk) laatste weken iets aangenamer te maken in de voorzieningen.

Lees meer

Oproep Getuigenissen De ZorgSamen

Werk je in zorg of welzijn? Dan geef je in deze Coronatijden alles wat je hebt. Fysiek, maar zeker ook mentaal kan de belasting groot zijn.  Daarom creëerden we www.dezorgsamen.be, een informatieplatform dat je veerkracht en weerbaarheid wil ondersteunen. Je vindt er tips om goed voor jezelf en  jouw collega’s te zorgen, toegang tot directe hulp, een checklist om je mentale weerbaarheid af te toetsen en webinars.

Lees meer