Medewerkerskengetallen

Printervriendelijke versiePDF version

De commissie sociale verhoudingen 319.01 begon in 2004 aan het project "medewerkerskengetallen". Medewerkerskengetallen zijn vaste verhoudingen en begrippen die over de sectoren heen gebruikt en vastgelegd worden, bv. het begrip arbeidverzuim. Een werkgroep van een aantal leden uit de commissie werkte een bevraging uit om een aantal personeelsgegevens op te vragen en om met deze gegevens medewerkerskengetallen te berekenen. De meerwaarde van de bevraging is om algemene personeelsgegevens van uw voorziening te kennen en die te kunnen vergelijken met gegevens van andere voorzieningen in de sector en over de verschillende sectoren heen.

In bijlage vindt u de brochure over de bevraging voor de jaren 2011-2015. Wij focussen in deze brochure op de diversiteit binnen het medewerkersbestand van de welzijnssector. Wij illustreren de meerwaarde van diversiteit binnen het medewerkersbestand aan de hand van enkele sprekende voorbeelden en laten ook een aantal relevante actoren uit het welzijnslandschap aan het woord.

Indien u geregistreerd bent op de website, kan u na inloggen via de linkerkolom doorklikken naar de resultaten van elke bevraging.

Downloads