Contactpersoon:

Van Mieghem Tina
tina.vanmieghem@odisee.be
02-609 37 37
 

Verlaat de klaagmuur - over de impact van negatieve emoties op het werk en hoe je ze kan ombuigen tot positieve emoties

Printervriendelijke versiePDF version

Doel
Negatieve emoties overvallen ons vaak. In bepaalde mate kunnen ze echter aangestuurd of beïnvloed worden. De opleiding gaat in op twee gedragingen die vaak op de werkvloer aanwezig zijn en verlammend werken: klagen en roddelen. De werkvreugde wordt aangetast; de sfeer onder collega’s wordt erdoor beïnvloed.

Ervaar wat klagen met jou doet, ervaar wat het geklaag van anderen met jou doet en ontdek op welke manier je uiting kan geven aan niet vervulde behoeften.

Leer van je roddelneigingen: ga op onderzoek uit en ontdek welke dynamiek er verscholen zit achter roddelgedrag en hoe je dit gedrag kan ombuigen tot een authentieke en geweldloze communicatie.

Programma
In de opleiding komen volgende aspecten aan bod:

- klagen en roddelen op het werk: effecten, dynamieken en valkuilen;
effecten van positieve emoties;
-verantwoordelijkheid nemen en kwetsbaarheid toelaten;
-authentiek en geweldloos uiting geven aan behoeften;
-omgaan met klagen en roddelen van anderen.

De opleiding is gebaseerd op de Broaden and Build theorie van Barbara Fredrickson, op de principes van geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg en op de inzichten over kwetsbaarheid van Brené Brown.

Werkvorm
Ervaringsgerichte vorming met ruimte voor oefeningen en uitwisseling, gebaseerd op theoretische kaders.

Docent
Goedele Slots is sociaal werker/criminologe en docent/trainer aan Odisee (Sociaal-agogisch werk). Daarnaast is ze coach en psychotherapeut en heeft ze ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en het algemeen welzijnswerk. Ze staat voor een krachtgerichte benadering.

Doelgroep
Voor professionals en vrijwilligers uit het welzijnswerk, het onderwijs en de zorgsector die graag stil staan bij het eigen handelen en zich kwetsbaar willen opstellen.

Lesdatum
27 april 2018 van 9u30 tot 16u30

Kostprijs
95 euro

Locatie
Odisee-Campus Brussel
Warmoesberg 26
1000 Brussel

Inschrijven via www.odisee.be/gpv